Per 1 oktober gaat onze assistente Sigrid Westenbrink ons na 17 jaar verlaten. Wij betreuren dit zeer en wij gaan haar erg missen! Wij wensen Sigrid alle goeds in haar verdere carriere.
Nieuws
Griepvaccinatie
De griepvaccinaties komen er weer aan!
De uitnodigingen voor de griepprik worden tussen 8 en 16 oktober verstuurd.
22 oktober 2024 in de middag zullen de vaccinaties gegeven worden voor patienten van dokter ter Horst.
5 november 2024 in de middag voor de praktijk van dokter Muller.
Voor meer informatie kijk op: Thuisarts.nl en RIVM
Pneumokokkenvaccinatie
De pneumokokkenvaccinatie geeft extra bescherming tegen de pneumokokken bacterie. Deze bacterie kan een ernstige longonsteking veroorzaken. Oudere mensen kunnen er sneller en erger ziek door worden, omdat de afweer vaak vermindert is. Vanaf 80 jaar geeft de pneumokokkenprik weinig bescherming. Daarom worden mensen vanaf 80 jaar niet uitgenodigd voor de pneumokokkenprik.
Eind 2023 begin 2024 zullen we de pneumokokkenvaccinaties geven. Patienten die hiervoor in aanmerking komen zullen hiervoor een uitnodiging ontvangen.
Voor meer informatie kijk op: Thuisarts.nl
Dokter Bunge gaat met pensioen.
Na 31 jaar gewerkt te hebben op de Homeruslaan gaat dokter Bunge per 1 april 2025 met pensioen. Wij begrijpen dat dit een grote veranderding is. En maken dit daarom optijd bekend, zodat u voldoende tijd heeft om nog afscheid van haar te nemen als uw huisarts.
Er zal rond 1 april ook een afscheid door ons georganiseerd worden. Hiervoor bent u als patient uitgenodigd, meer informatie hierover volgt nog.
Continuiteit
Om de continuiteit in de praktijk te waarborgen zullen de dagen van dokter Bunge per 1 april 2025 worden overgenomen door dokter de Groot. Zij is al een vaste waarde in onze praktijk, werkt hier geregeld tijdens onze vakanties of afwezigheid en zal ook het zwangerschapverlof van dokter ter Horst waarnemen.
U blijft gewoon patient in de praktijk van dokter ter Horst, zoals het nu ook al is. U hoeft zelf niks te doen.
Huidige situatie:
Dokter ter Horst: maandag, dinsdagochtend, vrijdag
Dokter Bunge: woensdag, donderdag
Per 1 oktober 2024
Dokter de Groot: maandag dinsdagochtend, vrijdag
Dokter Bunge: woensdag, donderdag
Per 1 april 2025:
Dokter ter Horst: maandag, dinsdag, donderdag
Dokter de Groot: woensdag, vrijdag
Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI)
Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) helpt volwassenen met overgewicht meer te bewegen en gezond te eten. Mensen die hiervoor in aanmerking komen krijgen dit voor 100% vergoed vanuit de basisverzekering.
De focus ligt op drie onderdelen
- Beweging
- Voeding
- Gedragsverandering
En dat leidt tot
- Betere lichamelijke fitheid
- Gewichtsverlies
- Betere kwaliteit van leven
In de stad Utrecht worden drie van de vier erkende GLI’s aangeboden. De GLI’s bestaan uit individuele coachingsgesprekken en groepsbijeenkomsten. Deze worden uitgevoerd door een leefstijlcoach, diëtist, fysiotherapeut en/of oefentherapeut. Alle zijn gericht op blijvende gedragsverandering en gezondere leefstijl op lange termijn. Klik hieronder voor meer informatie over de verschillende soorten GLI’s.
<iframe style="border: 0;" src=https://www.gliz.org width="350" height="450" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>
Schurft (Scabies)
Op dit moment zijn er erg veel mensen die klachten hebben door schurft.
De symptomen van schurft zijn toenemende jeuk. Vooral in de nacht en als het warm is. De jeuk kan over het gehele lichaam voorkomen. Er zijn vaak ook huidafwijkingen zichtbaar. Dit kunnen blaasjes of rode bultjes zijn en soms zie je ook rode streepjes op de plek waar de mijt gangetjes heeft gegraven.
Schurft kun je behandleen met creme of met tabletten. Daarnaast moet je ook maatregelen nemen, zoals beddengoed en kleding wassen op 60 graden. Het is heel belangrijk dat al je huisgenoten en nauwe contacten zich tegelijkertijd met jou laten behandelen. Ook als ze (nog) geen klachten hebben. Alleen zo voorkom je dat de schurft terugkomt. Duidelijke informatie over de behandeling van schurft met creme of tabletten vind je op de site van het RIVM.
Voor meer informatie over schurft kunt u kijken op thuisarts.nl.
Uw Zorg Online
Vanaf nu zijn de online diensten van onze praktijk ook via een app beschikbaar: de Uw Zorg online app. Zo kunt u nog makkelijker via uw smartphone of tablet met ons communiceren. Download de Uw Zorg online app in de App Store (iOS) of Google Play (Android). U krijgt hiermee veilig toegang tot uw medicatieoverzicht, u kunt eerder voorgeschreven medicijnen bestellen, online een afspraak maken in de agenda van uw huisarts en een e-Consult starten!
Hulp nodig? Bekijk de gebruikershandleiding en de instructievideo’s over het gebruik van Uw Zorg online via de app en de website.
Om in te kunnen loggen op de App moet u eerst een keer inloggen via het digitaal patiënten dossier op onze website.
Als u nog geen huisarts in Utrecht heeft en u woont bij ons in de buurt (Utrecht Oost: postcode 358*), dan is het goed om te weten dat wij open zijn voor nieuwe patiënten. We merken tijdens de COVID periode dat mensen schroom hebben om de huisarts te benaderen. Wij hechten echter belang aan laagdrempelig overleg. Twijfel je over je gezondheid? Bel of mail ons dan. Dat kan veilig via een e-consult benaderbaar via het digitaal patiënten dossier.
Gaat u uit de wijk verhuizen, dan kunt u niet bij ons patiënt blijven. Zo waarborgen we onze Missie en Visie die samen is gevat in onze kernwaarden: BEWUST KLEINSCHALIG.
Onze praktijk is gelegen op de grens van wijken Oudwijk, Sterrenwijk en Wilhelminapark. Nabij IBB, de Uithof en het Diakonessen ziekenhuis. Naast de vele studenten die in Utrecht studeren, komen onze patiënten dan ook voornamelijk uit deze wijken. Wij kennen de meeste hulpverleners in de buurt, zodat we gericht kunnen verwijzen en u die zorg krijgt die bij u past.
Alle zorg is in de buurt. Een apotheek in de straat, fysio-, mensendieck- of ergotherapie, het beste perifere ziekenhuis van Nederland, de huisartsenpost, de dienstapotheek en diverse psychologen. Alles is bij ons op enkele minuten lopen aanwezig. Wij maken ons hard voor goede samenwerking met andere hulpverleners en proberen in overleg met onze patiënten tot een juiste keuze te komen indien verwijzen nodig is.
Op de Homeruslaan wordt regelmatig gecontroleerd of er betaald is voor betaald parkeren. Gelukkig wonen onze meeste patiënten in de buurt en komen te voet of op de fiets.
Er is wel bijna altijd een parkeerplek in de straat. En voor de mensen met een invalide kaart is er ook 1 parkeerplek voor onze ingang.
Reisvaccinatie nodig?
Als u een reis gaat maken buitens europa, dan kan het zijn dat uw vaccinatie of medicatie moet meenemen. Wilt u weten of dit nodig om veilig opreis te kunnen gaan. Vul dan ons reisvaccinatie formulier in.